IMPORTANT MESSAGE Recordings of teachings will be made available, but please note that it is preferable and highly recommended to attend the live sessions if at all possible.

30 jul

--Days

:

--Hours

:

--Minutes

:

--Seconds

Discovering the Wisdom of Emotions

with Yongey Mingyur Rinpoche

RECORDINGS:

New! Recordings of Rinpoche's teaching sessions will be posted within 72 hours after the end of the last session and will be available for a limited time.

Date/Time:

This event takes place July 30 - August 1, 2021. View in your local time.

Who can attend this event?

This program is open to everyone.

Registration

Registration will close 1 hour in advance of the event. Full refunds will be given for cancellation requests up to 1 hour in advance of the event.

Translation

Translation from English will be offered in Chinese, French, German, Portuguese, Russian, and Spanish

“No matter how trapped we may feel by anxiety, depression, or guilt, there is always another option available to us, and one that doesn’t ask us to stop feeling what we already feel, or to stop being who and what we are. When we know where to look, and how to look, we can find peace of mind in the midst of raging emotions, profound insight in the midst of complete confusion, and the seeds of compassion in our darkest moments, even when we feel completely lost and alone.” — Mingyur Rinpoche

Cultivating awareness, loving-kindness, and wisdom in the face of difficult emotions often represents the most challenging aspect of the path. Yet, at the heart of these emotions, wisdom can be found. In this program, Mingyur Rinpoche will present various methods for relating to emotions as well as how to use them as opportunities to recognize our basic nature, which is imbued with profound capabilities.

WHY SHOULD I ATTEND?

Are you tired of being overwhelmed by difficult emotions? Instead of being overpowered by them or fighting to get rid of them, you can use your emotions as supports for meditation, developing more constructive and skillful ways of relating to them.

During this program, Mingyur Rinpoche will introduce impactful practices related to the three levels of the Joy of Living training, emphasizing awareness, compassion, and wisdom. Each practice is aimed at providing tools to navigate difficult emotions with greater ease.

WHAT WILL I LEARN?

The techniques shared during this program represent some of the most potent and transformative elements of the Joy of Living training series. 

In this program, you will learn:

  • About the inner workings of your mind and emotions
  • How emotions are connected with the body
  • How to relate to difficult emotions with awareness, compassion, and wisdom
  • How to use difficult emotions as support for meditation
  • How to transform difficult situations into opportunities for growth and insight

WHAT IS INCLUDED IN THIS WEBINAR?

  • Live teaching, Q&A, and practice sessions with Mingyur Rinpoche
  • Guided meditation and teaching sessions with Tergar Instructors and Facilitators
  • Discussion groups

About Discovering the Wisdom of Emotions with Mingyur Rinpoche

Schedule

Local time

2:00 pm

Teaching, Practice, and Q&A (3 hours) Mingyur Rinpoche

5:00 pm

Self Practice/Break --

6:00 pm

Teaching (1h 15min) Tergar Instructor

7:15 pm

Self Practice/Break --

8:00 pm

Guided Practice (1h 30min) Tergar Facilitator

9:30 pm

Self Practice/Break --

10:00 pm

Q&A Discussion Group (1 hour) Tergar Instructor

11:00 pm

Self Practice/Break --

11:30 pm

Small Group Discussion (1 hour) Practice Leader

Self Practice/Break --

7:00 am

Guided Practice (1h 30min) Tergar Facilitator

8:30 am

Self Practice/Break --

9:00 am

Q&A Discussion Group (1 hour) Tergar Instructor

10:00 am

Self Practice/Break --

12:00 pm

Self Practice/Break --

12:00 pm

Small Group Discussion (1 hour) Practice Leader

1:00 pm

Self Practice/Break --

2:00 pm

Teaching, Practice, and Q&A (3 hours) Mingyur Rinpoche

5:00 pm

Self Practice/Break --

6:00 pm

Teaching (1h 15min) Tergar Instructor

7:15 pm

Self Practice/Break --

8:00 pm

Guided Practice (1h 30min) Tergar Facilitator

9:30 pm

Self Practice/Break --

10:00 pm

Q&A Discussion Group (1 hour) Tergar Instructor

11:00 pm

Self Practice/Break --

11:30 pm

Small Group Discussion (1 hour) Practice Leader

How Tergar Stewards Your Funds - Q&A Session (1hour) -

Self Practice/Break --

7:00 am

Guided Practice (1h 30min) Tergar Facilitator

8:30 am

Self Practice/Break --

9:00 am

Q&A Discussion Group (1 hour) Tergar Instructor

10:00 am

Self Practice/Break --

12:00 pm

Self Practice/Break --

12:00 pm

Small Group Discussion (1 hour) Practice Leader

How Tergar Stewards Your Funds - Q&A Session (1hour) -

1:00 pm

Self Practice/Break --

2:00 pm

Teaching, Practice, and Q&A (3 hours) Mingyur Rinpoche

5:00 pm

Event End --

Register now

1

Choose your fee.

2

Register. If you do not have a Tergar user ID and password, you will need to create them.

3

Enjoy the event!

Full refunds will be given for cancellation requests up to 1 hour(s) in advance of the event.

Tergar is a non-profit organization committed to making the benefits of meditation available to everyone. If the fees are a deterrent, please contact EventSupport@tergar.org for a discount of 50% off of the reduced fee or to inquire about other options.

Reduced fee

$ 165.00 USD

For those on a limited income

Register now

Base fee

$ 255.00 USD

Register now

Sponsor fee

$ 335.00 USD

This level allows us to offer a reduced price level for those on limited incomes

Register now

About Mingyur Rinpoche

In his approach to teaching meditation, Mingyur Rinpoche integrates traditional Buddhist practice and philosophy with the current scientific understanding of the mind and mental health – making the practice of mediation relevant and accessible to students around the world.

Mingyur Rinpoche is a world-renowned meditation teacher with personal experience of anxiety and panic attacks, which he suffered from throughout his childhood and into his teenage years, when he learned to transform his panic through meditation. Born in Nepal in 1975, Mingyur Rinpoche began to study meditation as a young boy with his father, Tulku Urgyen Rinpoche, himself a well-respected Buddhist teacher. As a child he became interested in contemporary science through conversations with scientists who were visiting his father, and as he grew older he began to collaborate with neuroscientists and psychologists, including Richard Davidson and Antoine Lutz at the University of Wisconsin, on research projects that study the effects of meditation on the brain and the mind.

Mingyur Rinpoche’s first book, The Joy of Living: Unlocking the Secret and Science of Happiness, debuted on the New York Times bestseller list and has been translated into over twenty languages. His second book, Joyful Wisdom: Embracing Change and Finding Freedom, explores how difficult emotions and challenging life situations can be used as stepping stones to discover joy and freedom. In his most recent book, In Love with the World, Mingyur Rinpoche shares how his meditation practice sustained him when he left his monastery to wander through India and the powerfully transformative insights he gained from the near-death experience he had at the beginning of his journey. Mingyur Rinpoche recently appeared in the Netflix series The Mind, Explained, in an episode about the benefits of mindfulness.

As the head of the Tergar Meditation Community, Mingyur Rinpoche supports groups of students in more than thirty countries, leading workshops around the world for new and returning students every year.

© 2021 Tergar International